Tips voor veilige ongediertebestrijding voor uw tuin

Ongedierte is een essentieel onderdeel van het hebben van een tuin. Ongediertebestrijding is een activiteit die de meeste tuiniers regelmatig ondernemen. Bij ongediertebestrijding voor een tuin moeten echter bepaalde veiligheidsnormen worden gevolgd; niet alleen veiligheid voor mens maar ook voor plant en dier.

Een ander aspect van ongediertebestrijding is dat je het doel van het biologisch verbouwen van groenten en kruiden teniet doet als je de tuin besproeit met chemische bestrijdingsmiddelen. Er zijn echter veilige tips voor ongediertebestrijding die kunnen helpen ongediertebestrijding milieuvriendelijker en minder schadelijk te maken.

Tips voor veilige ongediertebestrijding:

o Gebruik waar mogelijk fysieke methoden voor ongediertebestrijding: dit kan worden bereikt door insecten en rupsen met de hand uit te zoeken. U kunt ook barrières maken, vallen leggen of gaten dichten. Slakken houden ervan zich te verstoppen op een vochtige plek onder stenen en aan de voet van planten met riemachtig gebladerte. Je kunt de slakken er met de hand uithalen.

o Gebruik biologische ongediertebestrijding: Dit kunt u doen door nuttige inzetstukken lieveheersbeestjes kopen zoals groene gaasvliegen en libellen aan te moedigen zich te voeden met bladluizen en ander ongedierte. Je kunt libellen lokken door een ondiep bakje water in de tuin te zetten. Je kunt je tuin ook padvriendelijker maken. Het is bekend dat padden zich voeden met een groot aantal insecten in slechts één maaltijd en ze jagen meestal ‘s nachts. Probeer een ondiepe kom gevuld met bier te houden om slakken aan te trekken. De slakken verdrinken in het bier.

o Chemische ongediertebestrijding moet als laatste alternatief worden gebruikt: wanneer geen van de biologische methoden werkt bij het bestrijden van ongedierte, moet u uw toevlucht nemen tot chemische sprays. Zelfs dan probeer je de minst giftige chemicaliën te gebruiken.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *