Sleepwagenchauffeurs worden geconfronteerd met veel gevaren op de weg.

 

Sleepwagenchauffeurs dienen ijverig het publiek. Ze bieden een absoluut essentiële service bij het verwijderen van beschadigde, vernielde en gehandicapte voertuigen van de weg. Ze bieden ook niet-sleepdiensten, zoals slotenmakersdiensten en bandenwissels. Helaas nemen veel van deze sleepwagenchauffeurs zelf de elementaire veiligheidsmaatregelen niet en raken als gevolg daarvan gewond of komen om het leven.

Doodgaan en sterven is een realiteit in de sleepindustrie. De essentie van de sleepindustrie is het omgaan met gehandicapte voertuigen en ongevallen. Dit kan een zeer gevaarlijke operatie zijn, omdat er op elk moment ongelukken kunnen gebeuren zonder voorafgaande waarschuwing. Bestuurders van Laweta Dąbrowa Górnicza mogen er nooit van uitgaan dat er nooit een ongeluk zal gebeuren. Ernstig letsel of de dood kan op elk moment optreden. Het aantal doden door sleepwagenchauffeurs blijft stijgen.

Onlangs werd in Louisiana een 47-jarige chauffeur aangereden en gedood door een vrachtwagen tijdens het opruimen van puin van de weg na een eerder ongeval. Hij stond op het moment van het ongeval in de berm van de snelweg.

Een 18-jarige bestuurder werd aangereden en gedood toen hij een bestuurder met een lekke band probeerde te helpen. Op het moment van het ongeval parkeerde hij zijn auto in de berm van de weg.

Een chauffeur uit Florida stierf terwijl hij zich voorbereidde om zijn voertuig van de Interstate 95 te laten slepen. Hij zette de kegel uit. Op het moment van het ongeval werd hij geraakt toen hij zijn laatste kegel neerlegde.

Veel ongevallen met sleepwagenchauffeurs hebben plaatsgevonden tijdens het laden van voertuigen, het verwisselen van banden of het uitvoeren van andere taken tijdens het werken aan de noodberm van de weg. Mogelijk stond of werkte de bestuurder na het ongeval onder het invalide voertuig. Het kan ook zijn dat u afgeleid bent en niet op uw omgeving let.

De “Movement Act” werd uitgevaardigd om hulpverleners te beschermen. Het doel van deze wet is om hulpverleners die langs de weg werken te beschermen. De wet vereist dat automobilisten hun voertuig verlaten op één rijstrook als ze een hulpvoertuig met sirene of zwaailichten zien. Als u niet verder dan één rijstrook kunt gaan, moet u uw snelheid verminderen tot onder de aangegeven snelheidslimiet. De wet omvat wetshandhavingsvoertuigen, brandweerauto’s, ambulances en sleepwagens met zwaailichten waarvan de chauffeurs wegenwachttaken uitvoeren.

“Bewegingswetten” kunnen sleepwagenchauffeurs helpen beschermen, maar er gebeuren nog steeds ongelukken. Chauffeurs moeten hun taken uitvoeren op een manier die veilig is voor henzelf en hun klanten. Hier zijn enkele manieren waarop chauffeurs van sleepwagens hun leven riskeren:

1. Banden wisselen onderweg
2. Gedeeltelijk in de baan staan
3. Met uw rug naar het voertuig lopen

Sleepwagenchauffeurs moeten zich bewust zijn van de gevaren van hun werk en de nodige voorzorgsmaatregelen nemen om hun veiligheid te waarborgen. Let altijd op uw omgeving en verkeersomstandigheden en vermijd onnodige risico’s. Ze werken ijverig om chauffeurs van dienst te zijn. Toch is het belangrijk dat ze veilig thuiskomen.

Ga naar truckingsos.com om meer artikelen te lezen over de vrachtwagenindustrie en problemen met vrachtwagenchauffeurs, inclusief artikelen over de sleepindustrie, zoals sleepwagenchauffeurs en de gevaren van sleepwagenchauffeurs en de persoonlijke veiligheid van chauffeurs. Truckingsos.com is de belangrijkste bron van informatie over de vrachtwagenindustrie.

Published
Categorized as blog

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *