Luchthavenshuttle of taxi?

Sinds het ontstaan van vliegreizen hebben reizigers altijd twee primaire keuzes gehad voor vervoer over land wanneer ze voor zaken of plezier vliegen. U kunt een taxi nemen om naar uw gewenste locatie te gaan of gebruik maken van het lokale openbaar vervoer als u een beperkt budget heeft. In bijna elk land ter wereld is het hetzelfde. Natuurlijk zijn taxi’s een prioriteit voor de meeste reizigers, omdat ze minder ingewikkeld zijn om te rijden, minder inspanning vergen en sneller zijn met tientallen tussenstops en overstappen om het gewenste lokale adres te bereiken. Dus wanneer er een nieuwe dienst in de grondtransportsector opduikt, zoals een luchthavenshuttleservice, is het vaak moeilijk om te passen bij wat we al weten.

De perceptie van shuttleservice is dat het een verbinding is van een congrescentrum of een gratis hotelrit naar de luchthaven, maar de branche is de afgelopen decennia veel veranderd. De meest recente ontwikkeling op het gebied van luchthaven shuttle Charleroi is een lijndienst in een particulier busje voor 12 passagiers dat elk uur een kort vliegveld aandoet, direct of met zeer weinig snelle tussenstops naar de meeste geselecteerde regionale bestemmingen. Iets waarvoor je niet hoeft te lopen. In wezen vervullen luchthavenshuttlediensten de kernbehoefte van taxidiensten om eenvoudig, gemakkelijk en betrouwbaar vervoer van en naar de luchthaven te bieden. Als je die twee naast elkaar legt, is er echter een aanzienlijk verschil.

Taxi’s werken op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. Taxi’s aan de stoeprand op luchthavens zijn meestal georganiseerd en er vormen zich rijen passagiers om een taxi veilig te stellen. Dit kan heel snel gaan als er een klein aantal mensen is, maar het kan lang duren als er lokale evenementen zijn zoals congressen, botenshows, grote concerten, NBA-, NHL-, MLB- en NFL-wedstrijden. Wanneer grote aantallen reizigers invliegen en taxi’s nodig hebben voor maaltijden en amusement, zijn de wachtrijen voor taxi’s op de luchthaven langer en de rijen voor taxi’s om ze op te halen korter. Wachttijden kunnen uren bedragen en zijn enigszins onvoorspelbaar. De luchthavenshuttleservice daarentegen vereist reserveringen en biedt een gereserveerde ophaalservice voor feesten met het exacte aantal personen. Op drukke luchthavens kunnen mensen die vervoer nodig hebben zonder reservering meestal niet in de shuttle stappen. Omgekeerd kunnen mensen bij het passeren van een lege luchthaven een taxi vinden zodra ze uit de bagageband stappen en 20 minuten extra moeten wachten op een geplande pendeldienst.

De taxiservice is privé en de pendeldienst naar de luchthaven wordt gedeeld. ‘Privé’ is een industriestandaardterm voor het feit dat er geen andere passagiers in het voertuig zijn. De gedeelde pendeldienst is niet privé, aangezien 3 personen 3 stoelen kunnen bezetten en nog eens 2-3 personen de resterende 9 stoelen in de shuttle kunnen bezetten. Shuttles vervoeren meestal groepen van twee of drie passagiers en brengen ze vaak naar dezelfde bestemming. Afhankelijk van persoonlijke voorkeur kan het een nadeel zijn voor degenen die alleen wonen, of het kan een gelegenheid zijn om zich te mengen met mensen met een gevoel van verwantschap, zoals op een hotelvakantie of op een cruiseschip. , of beurzen.

Pendeldiensten worden betaald tegen een vast tarief en taxidiensten worden betaald volgens de formule van tijd en afstand door de meter. De eeuwenoude zorg om niet te weten wat het tarief is en manieren te vinden voor chauffeurs om langere routes te nemen dan nodig is of om in het verkeer te gaan zitten om de tarieven te verhogen, is meer een stedelijke legende. dan de waarheid. Maar de waarheid is dat vaste tarieven mensen gemoedsrust geven omdat ze weten wat ze gaan betalen, en gezien het feit dat de meeste klanten er de voorkeur aan geven snel te arriveren, betekent dit dat chauffeurs een stimulans hebben om passagiers zonder vertraging naar hun werk te brengen. doen. Maximaliseer het aantal fooien dat ze ontvangen.

Published
Categorized as blog

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *