Luchtgekoelde warmtepomp voor verwarmen en koelen

Recente innovaties op de markt voor verwarming en airconditioning hebben het mogelijk gemaakt om zeer efficiënte units te installeren in woon- en commerciële gebouwen die zowel luchtkoeling als lucht kunnen leveren warmtepomp deurne. De efficiëntie van deze apparaten kan oplopen tot 500%, wat aanzienlijke besparingen kan opleveren.

Het bestaat uit twee delen: extern en intern. De buitenunit is via geïsoleerde leidingen aangesloten op de binnenunit die het koelmiddel bevat en moet worden ‘gevuld’ door een bevoegde koeltechnicus.

De eenheid kost eigenlijk ongeveer £ 1400 onderdelen en een typische installatie kost ongeveer £ 3500 inclusief onderdelen, arbeid en btw.

Deze units kunnen een vloeroppervlak van 100 vierkante meter beslaan en kunnen zeer gerechtvaardigde kosten vertegenwoordigen bij het leveren van zowel verwarming als koeling voor gebieden zoals kassen die in de winter te koud zijn om te gebruiken en te warm om het hoofd te bieden. in de zomer.

De binnenpost heeft een ventilator die zeer stil draait en een richtplaat die lucht naar één vaste plek of in meerdere richtingen kan verplaatsen.

Dit apparaat heeft niet veel stroom nodig. Het vereist minder dan 3 kW aan elektrische input, dus het kan werken op een enkel stopcontact of een enkele zekering, maar door zijn efficiëntie kan het meer dan 12 kW genereren aan zijn output.

Published
Categorized as blog

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *