Hoe een sms naar een vriend te sturen via de computer

Tekstberichten zijn uitgegroeid van een eenvoudige dienst met toegevoegde waarde die wordt aangeboden door mobiele providers om het meeste uit ongebruikte bandbreedte te halen tot een van de meest populaire vormen van communicatie in de moderne wereld. Tekstberichten, ook wel SMS-berichten genoemd, een afkorting voor Short Messaging System, is nu een wijdverbreid medium om contact met anderen op te nemen. Geschat wordt dat meer dan 82% van de Amerikanen momenteel een mobiele telefoon bezit waarmee sms-berichten naar ontvangers kunnen worden verzonden en ontvangen.

Tekstberichten worden beheerd door mobiele netwerken die de ruggengraat van technologie vormen. Klanten betalen voor de mogelijkheid om deze service te gebruiken, ofwel door te betalen per gebruik of door zich te abonneren op een pakket dat sms’en mogelijk maakt. Gedeeltelijke betaling voor deze service kan een dure weg zijn voor individuen en bedrijven om te kiezen. De sleutel tot het verzenden van sms-berichten is om computertoegang te hebben tot de SMS Gateway, een portaal waarmee berichtenverkeer het mobiele netwerk kan binnenkomen.

Voor persoonlijke en kleine toepassingen staan ​​de meeste providers toe dat het openbare Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) wordt gebruikt voor SMS Gateway. Als een persoon zowel het telefoonnummer als de koerier van de beoogde ontvanger kent, hoeft hij alleen maar het juiste formaat voor zijn koerier te vinden en de e-mail te verzenden. Het werkt als een volledige tweerichtings-sms waarbij alle antwoorden van mobiele gebruikers worden doorgestuurd naar de e-mail van de oorspronkelijke afzender. Mobiele telefoonbedrijven zijn geïnteresseerd in het voorkomen van misbruik van deze gratis methoden en gebruiken actief spamfilters en IP-adresverboden om gebruikers te beschermen.

Sommige op internet gebaseerde services bieden klanten de mogelijkheid om gratis sms-berichten naar ontvangers te sturen. De meeste van deze diensten worden geleverd via instant messengers door grote webbedrijven zoals Microsoft en Yahoo, en door Google via de Google Voice-service. Andere bedrijven bieden sms aan in een advertentie-ondersteund model.

Voor bedrijven en particulieren die meer gebruik willen maken van deze technologie, kunnen entiteiten die bekend staan ​​als Sms API-aggregators worden gebruikt. Aggregators betalen grote bedragen aan vervoerders om hun gateways aan het netwerk te binden en hun diensten te verkopen aan gebruikers die bulk-sms-toegang nodig hebben. Aggregator stelt klanten in staat deel te nemen aan het delen van kosten en besparingen in de groothandelsdistributie van sms-verkeersrechten. Het verzenden van verkeer naar de collector’s gateway kan worden gedaan via een webinterface, een API die kan worden geïntegreerd met propriëtaire software of zelfs HTTP-commando’s.

Tekstberichten zijn een zeer commerciële vorm van communicatie. In tegenstelling tot e-mail, waar de meeste diensten gratis zijn voor eindgebruikers, moet voor sms nog steeds worden betaald. Sommige webbedrijven beginnen hun gebruikers advertentie-ondersteunde web-sms-berichten aan te bieden. Naast mobiele handsets zijn er tegenwoordig veel routes waarlangs u sms’jes naar mensen kunt sturen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *