Het dragen van een bril op sterkte tijdens het zwemmen

Hoe u kunt zien wanneer u aan het zwemmen bent, is een veelvoorkomend probleem bij brildragers – duikt u er gewoon meteen in? (Je bent je niet bewust van het feit dat je andere zwemmers, de rand van het zwembad of de mensen waarmee je bent aangekomen niet kunt zien!) – Of probeer je een praktische oplossing te vinden om je te helpen veilig in het water te blijven?

Uiteraard heeft u uw afstandscorrectiebril alleen nodig om te zwemmen en hoeft deze niet zo precies te zijn als uw bril op sterkte. Je zwemt maar relatief korte tijd, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het zien van fijne details, en je zicht is sowieso niet zo goed in het water als in de lucht! Voor de meeste mensen zal de oplossing om te zwemmen dus eenvoudiger en goedkoper zijn dan een dubbele bril.

Er zijn verschillende manieren om je te laten zien tijdens het zwemmen, je hoeft alleen maar te beslissen wat voor jou het meest geschikt is! Je moet ook rekening houden met de hoeveelheid tijd die je in het water doorbrengt. Een recreatieve zwemmer die op vakantie rond het zwembad drijft, wil iets anders dan een potentiële Olympische atleet! Als u contactlenzen draagt, kunt u Duikbril op sterkte over uw lenzen heen hebben. Theoretisch kun je in contactlenzen zwemmen, maar ze kunnen uit het oog spoelen.

Ze kunnen ook bacteriën uit het water opnemen, dus draag wegwerplenzen en gooi ze weg zodra u uit het zwembad bent. Opticiens leveren vaak kleine hoeveelheden lenzen voor dagelijks gebruik voor vakanties, vraag of deze in uw specificaties en voorschrift staan.

Als u een bril op sterkte draagt, kunt u een oude bril gebruiken en deze indien nodig met een elastische sportband vasthouden. Vergeet niet om ze in een sopje te wassen zodra u klaar bent met zwemmen, aangezien langdurig contact met zwembadchemicaliën de coating op de frames kan beschadigen.

Als uw sterkte in beide ogen vergelijkbaar is en vrij laag is, kunt u tegen lage kosten een kant-en-klare bril op sterkte kopen. Voor complexere lenzen heb je een op maat gemaakt glazen paar nodig, wat duurder is. Voor serieuze duikers zijn er maskers die kunnen worden gebruikt met een bijsluiter.

Een zwembril op sterkte kan duur zijn, maar voor iemand die veel tijd in het water doorbrengt, is dit wellicht de beste oplossing.

Published
Categorized as blog

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *