Glass Block Lights: leer hoe u uw Glass Block Light kunt schilderen

Schilderen op glas is een spannende en stimulerende oefening. Je kunt je creatieve en artistieke talenten gebruiken om een illusie van je fantasie in glas te schilderen. Kleuren van glas worden beïnvloed door de omgeving of wat erin zit. Met innovatieve architecturale ontwerpen zijn beschilderde glazen blokken tegenwoordig erg populair geworden omdat het een uniek en prachtig effect heeft wanneer het licht door stralen van briljante kleuren wordt geleid. De glasschilderij werd in het verleden veel gebruikt bij het decoreren van kerken, maar met nieuwe innovatieve ontwerpen die tegenwoordig op de markt komen, is het een dynamisch architectonisch concept geworden bij het decoreren van huizen, vooral voor badkamers en serres.

Als je je eigen glazen bloklicht maakt, moet je het zelf schilderen. Schilderen op glas is iets heel eenvoudigs en het geeft je veel plezier bij het uitproberen van verschillende ontwerpen en ideeën en het is een handige manier om je creatieve fantasieën werkelijkheid te laten worden. Lees verder om erachter te komen hoe u dit zelf kunt doen.

Voordat u aan de taak begint, moet u de volgende items binnen handbereik hebben.

Glasverf in verschillende kleuren
Een glazen blok
Stencil op uw geselecteerde ontwerp
Glasverf omlijning
Palet- en marterborstels

Als u voor het eerst schildert, is glasverf op waterbasis de meest geschikte verf. Verf op waterbasis is vrij van giftige stoffen en hoeft niet apart te worden gemengd. Als je je blok in een oven verwarmt, wordt de verf sterker. Maar voordat u het blok in de oven plaatst, moet u de kwaliteit van het glas controleren om te zien of het de hitte kan weerstaan zonder te barsten. Als u een decoratieve glazen bloklamp maakt, is zelfs luchthardende verf voldoende.

Nadat je het blok goed hebt schoongemaakt met wat glasreiniger, plaats je het kleverige sjabloon op het glazen blok op het gedeelte dat je wilt dat het ontwerp laat zien. Als u zelf geen creatief ontwerp heeft, kunt u door onze aanbiedingen bladeren voor een prachtig scala aan ontwerpen.

Breng na het plaatsen van het sjabloon op het blok een ondervacht of een primer aan. Uw gebruikershandleiding voor glasverf geeft aan of u primer moet gebruiken voordat u verf aanbrengt. Nu kunt u uw ontwerp schetsen met een verfomlijning. Wanneer u schetst, voorkomt het dat glasverf over het hele blok loopt door extra verf op de omlijnde randen op te hopen. Laat het blok ongeveer vier uur staan, zodat het goed kan drogen. U moet de instructies zorgvuldig lezen om te zien of uw verf een andere droogtijd specificeert.

Nu ben je klaar om te beginnen met schilderen op het blok. Breng eerst een kleine hoeveelheid verf aan op het palet. Experimenteer door een klein deel van het blok te schilderen met een marterpenseel. Als het naar tevredenheid uitkomt, kun je doorgaan met je werk totdat het hele ontwerp is voltooid. U zult penselen in verschillende aantallen of maten moeten vervangen om grote of kleine gebieden dienovereenkomstig aan te vullen.

Als je een ovendroge verf hebt gebruikt, kun je het glazen blok nu in een oven plaatsen en het vuur stoken volgens de specificaties van het verftype. Als de oven is uitgeschakeld, laat het blok dan enige tijd van binnen afkoelen.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *