Een snelle inleiding over spanningstesten

62370 Kopie.jpg

De term “spanning” is een allesomvattende term voor energie of elektriciteit, maar wordt over het algemeen gedefinieerd als potentiĆ«le energie die een apparaat van stroom voorziet via een batterij of een elektrische stekker. Meestal geldt dat hoe hoger de spanning is, hoe meer watt een apparaat kan gebruiken.

Er zijn eigenlijk twee verschillende soorten spanningen, en ze zijn als volgt:

1. Gelijkstroom (DC) spanningen. Gelijkspanningen blijven meestal constant gedurende de duur van de voeding. De meest voorkomende bronnen van gelijkspanning zijn batterijen. Daarom is bekend dat batterijen gedurende hun hele levensduur hetzelfde spanningsniveau (bijvoorbeeld ongeveer 9 volt) leveren.

2. Wisselstroom (AC) spanningen. In tegenstelling tot gelijkspanningen die constant blijven, zijn wisselspanningen grotendeels flexibel. Afhankelijk van het doel kunnen ze worden opgevoerd tot zeer hoge spanningen of worden omgezet in relatief lagere spanningen. AC-spanningen tussen 120 en 240 volt worden dus als veilig genoeg beschouwd om individuele huizen van stroom te voorzien, terwijl die met volt van meer dan 50.000 beter geschikt zijn voor lange afstanden op hoogspanningslijnen. Daarom zijn stopcontacten en energiecentrales de standaard leveranciers van wisselspanning.

Of u nu DC- of AC-spanningen gebruikt, periodieke spanningstests worden aanbevolen. Dit is zo omdat:

1. Met een spanningstest kunt u veilig bepalen of stopcontacten, stekkers en batterijen allemaal goed werken.

2. Het stelt u ook in staat om scenario’s op te lossen waarin uw lichten aanhoudend knipperen of waarin uw apparaten niet zo goed werken als zou moeten. Een snelle aflezing van een AC-test DWE-spanning zal meestal onthullen of uw circuits of stekkers thuis voldoende volt ontvangen om uw apparaten of lampen van stroom te voorzien.

3. Regelmatige spanningstests geven u een idee of uw huidige voeding voldoende is om eventuele extra apparatuur of apparaten van stroom te voorzien.

Er zijn echter ook enkele dingen die u moet onthouden bij het uitvoeren van een spanningstest, en deze zijn:

1. U moet een andere knop of draaiknop gebruiken om de DC- of AC-testspanning te meten. Het niet gebruiken van de juiste kan leiden tot een onnauwkeurige meting.

2. Als u de spanning van een apparaat test, zorg er dan voor dat het is aangesloten of wordt gevoed door een batterij (zelfs als het niet lijkt te werken). Anders wordt de spanning niet geregistreerd op uw apparaat.

3. Gebruik altijd twee sondes om spanning te meten. Je hebt er een nodig om de grond te meten en een andere om de spanning te meten op de plek waar je wilt meten.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *