Drogen en ventileren van de gebouwschil

Zoals eerder vermeld, duurt natuurlijk drogen lang. Een vers gestorte betonplaat zal een half jaar later de relatieve luchtvochtigheid verhogen tot 98% (bij kamertemperatuur). Als de juiste droogtijd om financiĆ«le redenen niet wordt aangehouden, kan elektrische bouwdroging (constante verwarming en ventilatie) helpen. Vooral als er in de vroege bouwfase nog geen verwarmingssysteem is geĆÆnstalleerd, is een draagbare verwarming een goed alternatief. Binnen enkele dagen verbetert het binnenklimaat aanzienlijk. De kosten voor elektrische bouwkachels zijn matig. De droogtijd is ongeveer 2 tot 4 weken afhankelijk van de aanwezige luchtvochtigheid.
Je ziet dat een goede Bouwdrogers voorkomt dat er op een later moment te veel wordt uitgegeven om het gebouw te redden. Als u ervoor kiest om het apparaat te kopen in plaats van te huren, kunt u er in de toekomst gebruik van maken. In de winter kunnen bijvoorbeeld infraroodstralers worden gebruikt.

Voordelen elektrisch drogen:

Verkorte droogtijd
Draagbare condensdrogers
Enorme capaciteiten
Werkt zelfs bij lage buitentemperaturen
Professionele eenheden met minimale operationele uren
Aanvaardbaar stroomverbruik
Waterschade verhelpen
Grote apparaten te huur, levering direct op de bouwplaats
Ventilatie

Nog voordat bij nieuwbouw ventilatiesystemen worden toegepast, kunnen er onzichtbare schimmelschade optreden. Natuurlijke ventilatie door middel van dagelijkse periodieke ventilatie vermindert de luchtvochtigheid, maar is vaak niet voldoende. Bovendien kan handmatige periodieke ventilatie alleen worden uitgevoerd als er werknemers op de bouwplaats aanwezig zijn, maar niet ‘s nachts. Op warme en vochtige dagen met een hoog vochtgehalte in de atmosfeer kan damp niet ontsnappen. Daarom adviseren wij het gebruik van onze professionele windmachines voor bouwplaatsen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *