Bepaalt kunstmatige intelligentie ons lot?

“Honden juichen mensen toe, wij juichen robots toe en ik juichen machines toe.” -Claude Shannon

De ‘vader van de informatietheorie’ kondigde decennia geleden de kracht van kunstmatige intelligentie aan, en we zijn er nu getuige van. De meeste van onze dagelijkse taken, hoewel we ons er misschien niet van bewust zijn, worden beïnvloed door kunstmatige intelligentie, zoals creditcardtransacties, het gebruik van gps in het voertuig, persoonlijke assistentie door verschillende apps op onze smartphones of online klantenondersteuning door chatbots , die in de slimme auto’s van Google rijden. kan ik het negeren? Het komt heel dicht bij de realiteit. Maar weet u zeker dat de vooruitgang op het gebied van kunstmatige intelligentie in de toekomst niet ons grootste gevaar zal zijn?

De zwakke AI van vandaag, deze complexe programmering repliceert menselijke intelligentie en presteert beter dan mensen bij bepaalde taken. In de toekomst, met de evolutie van Strong AI, zullen bijna alle menselijke taken worden overtroffen door kunstmatige intelligentie nederland. Banen en banen die onze identiteit en levensstijl bepalen, zullen worden overgedragen aan robots. Het lijdt geen twijfel dat AI het potentieel heeft om intelligenter te zijn dan wij, maar we kunnen niet voorspellen hoe AI zich in de toekomst zal gedragen.

Momenteel weet niemand ter wereld of sterke kunstmatige intelligentie gunstig of schadelijk zal zijn voor de mensheid. Er is een groep experts die gelooft dat Strong AI of Superintelligence zal helpen oorlog, ziekte en armoede uit te roeien. Ondertussen geloven sommige experts dat het crimineel kan worden gebruikt om autonome wapens te ontwikkelen om mensen te doden. Ze maken zich ook zorgen over AI, dat enkele destructieve methoden kan ontwikkelen om zijn eigen doelen te bereiken.

Sommige mensen suggereren dat kunstmatige intelligentie kan worden beheerd als een kernwapen, maar de vergelijking zelf is onverstandig. Voor kernwapens zijn zeldzame grondstoffen nodig, zoals uranium en plutonium, terwijl AI in wezen software is. Als computers krachtig genoeg zijn, kan iedereen die de procedures kent om de relevante code te schrijven, overal kunstmatige intelligentie creëren.

Het is niet verkeerd om AI als de grootste existentiële bedreiging te beschouwen, aangezien we nu al afhankelijk zijn van slimme systemen en deze afhankelijkheid zal in de toekomst alleen maar groter worden.

Published
Categorized as blog

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *