Aangroeiwerende verf zorgt ervoor dat u het enige levende op uw boot bent

Wat schaaldieren aan kieskeurigheid missen, maken ze zeker goed in doorzettingsvermogen, waardoor ze een lastige bedgenoot zijn voor u en uw boot. Of uw schip nu de trots van de vloot is of een lelijke kleine half verzonken kuip, schaaldieren maakt het niet uit, ze blijven aan de romp plakken en genieten van een gratis ritje over de Atlantische Oceaan, op het plaatselijke meer of waar u maar wilt doe je zeilen.

Dus hoe schrik je precies een klein wezentje af dat er niet om geeft waar het naar huis roept? Dat is waar aangroeiwerende producten om de hoek komen kijken. Zoals met de meeste lastige problemen van het leven, is voorkomen beter dan genezen, dus wacht niet tot je vriendelijke zeepokken zich hebben gevestigd voordat je ze probeert weg te schrapen met welk voorwerp dan ook dat je bij de hand hebt – een taak die je zult merken dat het bijna onmogelijk is – bedek gewoon de romp van je trots en vreugde met aangroeiwerende verf en je zult merken dat die zeedieren zich niet zo graag vastklampen.

De opbouw van levende organismen op de romp is veel meer dan een oppervlakkige zorg. Als je het probleem uit de hand laat lopen, kunnen ze echte schade aanrichten, en zoals bij bijna alles wat met boten te maken heeft, kan dit extreem kostbaar zijn. Door toe te laten dat de hoeveelheid schaaldieren zich ophoopt, beschadigt u de hydrodynamica van uw vaartuig, aangezien het toegevoegde gewicht en de vorm van de opbouw van zeepokken meer weerstand zal veroorzaken terwijl u door het water vaart. Dit kan een nadelige invloed hebben op zowel de hoeveelheid brandstof die u gebruikt als de topsnelheid van uw boot. Als je de trotse eigenaar bent van het eerder genoemde lelijke badje, dan is prestatie waarschijnlijk niet iets dat je kunt opofferen.

Een zorgwekkender aspect van het toestaan van schaaldieren om hun voeten te vinden (als ze die hebben – ze kunnen toch zeker geen kleine voetjes hebben onder die schelpen?) is de potentiĆ«le schade die ze kunnen aanrichten. Het is mogelijk dat het probleem zo ernstig wordt dat de integriteit van uw vaartuig in het gedrang komt; enige schade aan je romp en je kijkt naar een grote oude rekening. De tijd die nodig is om een laag antifouling aan te brengen, is toch zeker de moeite waard?

Er zijn tal van leveranciers van scheepsbenodigdheden in het hele land die een reeks aangroeiwerende verven en producten op voorraad hebben die u zullen helpen uw boot te beschermen tegen deze freeloaders. En wat meer is, het is ook geen duur product, dus u kunt uzelf voor slechts een paar pond besparen op een mogelijk vernietigende rekening.

Published
Categorized as blog

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *